Tidernas näst varmaste Muskölopp gick av stapeln vid Ludviksbergs Herrgård på Muskö i lördags. Bara 1994 har det varit varmare. Christoffer Ahl från Nynäshamn vann 2,5 kilometersloppet för pojkar födda 98/99.

328 löpare trotsade värmen och deltog och någon av de tre disciplinerna. Hässelbylöparen Philip Von Rosen segrade i 10 kilometersloppet på 35 minuter och 58 sekunder. Tidsmarginalen till tvåan Ulf Almqvist från IF Linnéa var knappa fyra minuter. På damsidan segrade Anna Rahm från Rånäs 4H på tiden 39 minuter och 50 sekunder. Hennes segermarginal till tvåan Hanna Lindeholm var knappa sju minuter.
Timmen innan 10 kilometersloppet tävlades det på den halva distansen där segern i herrklassen gick till Peter Ngarariga från Hässelby SK på tiden 16 minuter och 15 sekunder. 25 sekunder skilde honom från Huddingelöparen John Kingstedt. På damsidan segrade Tove Berg från Spårvägen Friidrott på tiden 18 minuter och 58 sekunder. Camilla Carlsson från Muskö IF var knappt sju minuter bakom och vann i och med det klassen för flickor till och med 16 år.

Nynäshamn skördade sina framgångar i åldersklassen 98/99 där det både blev seger både på tjej- och killsidan på distansen 2,5 kilometer. Lisa Wessman vann på tiden 11 minuter och 11 sekunder och Christoffer Ahl vann på tiden 8 minuter och 50 sekunder.
Muskölöperskan Sandra Jaeschke vann distansen 2,5 kilometer för flickor födda 96/97. Klockan stannade på 10 minuter och 35 sekunder.
På innergården av herrgården fanns servering där man kunde köpa sig en räktallrik eller en grilltallrik om man inte nöjde sig men en korv med bröd. Maten valdes att inta från en skuggig plats ute i det fria med tanke på den värme som solen bidrog med.
Många människor passade även på att införskaffa fästingvaccin i läkartältet.

Mattias Hansson, Nynäshamnsposten 2010-07-12