Det här var ett lopp som jag bara sprang på känsla. Hade som mål att ta mig runt, det var det enda. Tittade inte på klockan en endaste gång, riktigt skönt.
Och det var ju så kul! Jag behövde verkligen det här kände jag efteråt, att få känna att det bara kan vara roligt att delta i lopp. Inte ständigt denna jakt på tider och att hela tiden prestera.
Kuperad bana, kvavt, lerigt i skogen men en vacker och omväxlande bana.

Stötte på Tommy från TSM. Han har sprungit Musköloppet 22 år på rad nu, dvs alla Muskölopp. Och han deltar i både 5 och 10 km loppet, han är så trögstartad säger han.
När vi skulle åka hem ser jag Tommy sitta på en sten och nyduschad tänder han sin pipa. Tommy fyllde 60 för 2 veckor sedan och kommer alltid göra precis som han vill.

Dagens höjdpunkt var ju brandbilen! Det stod brandmän och brandbrudar på ett ställe med sina jätteslangar och sprutade ut en stor, skön dusch. Åh vad skönt det var! Gjorde en piruett genom båda duscharna och tackade så hjärtligt för svalkan.

Musköloppet är ett lopp som IF Linnéa deltar i årligen. Och som sig bör med vår klubb så är det gemytligheterna efter loppet som gör dagen än mer minnesvärd.

I år var vi bjudna hem till Ana och hennes sommarställe på bad & fin-fika=hembakat.
Nu var vi lite frusna efteråt så vi hoppade badet, vilket Anas mor kanske hade uppskattat när alla svettiga löpare intar hennes vackra altan i solen. Det vilade en Musköloppsparfym över fikabordet….

Det var en väldigt skön, behaglig och vacker lördag på Muskö så det gör vi om.
Ses nästa år igen.
Anneli Kortelainen 2012-07-15
Utvandrad skånska som joggar runt i i Stockholm och kan fotfarande inte riktigt fatta var det gick snett, dvs snett åt rätt håll. Slutade röka 2009, började äta ännu mer kakor 2009. Började träna 2009. Idag är jag en av ledarna i IF Linnéa, klubben som jag springer för. Numera vill jag kuta lite snabbare, bli lite starkare, lite snyggare och träffa ännu fler sköna typer.