Stekhett och familjärt Muskölopp firade 25 år

Musköloppet firar 25 år i år. 25 år utan regn precis som i lördags. Mängder av elitlöpare, motionärer, knattar och sol. I år blev flera klasser familjeangelägenheter med amerikansk touch.

Solen gassade på löparna i Musköloppet i lördags. För 25:e året kördes löpartävlingen som går över fler distanser. Hittills har det aldrig regnat på löparna, och det gjorde det inte i lördags heller. Regn och åska kom senare, då allting var över för i år.

Det finns klasser för så gott som alla som vill vara med. Sawyer Cooper, 14 år, vann lätt på 2,5 kilometer och han bor i New York där han löptränar och tävlar mycket. Liksom brorsorna Kai, 11 år och Viggo, 6 år som också sprang fast i andra klasser. Nu på sommaren bor familjen i Guldboda på Muskö, hos mormor och morfar.

– Det är litet skillnad mot New York, sa Sawyer som älskar att komma till Muskö.

Amerikanskt kan man säga att det blev i huvudloppet över 10 kilometer också, då Otto Kingstedt vann. Han kommer visserligen från Huddinge men bor och studerar i Washington DC. Efter sommaren styr han åter kosan mot USA. Hela löparfamiljen Kingstedt var på plats, men bara Otto sprang den här gången.

En familjeangelägenhet blev även 5 km-loppet. Vann gjorde Christoffer Ahl från Nynäshamn, som gick ut stenhårt och ledde med ett bösshåll redan efter ett par hundra meter. Pappa Mikael och mamma Eva sprang också femman.

SOLVEIG SIGRIDSDOTTER THÖRNBLOM
Ur Nynäshamnsposten 2016-07-12